No i jak? Jestem ciekaw Waszych opinii
Poza tym, że twórcy budują strasznie dziwne i mało realistyczne miasta to jestem pod wrażeniem!!
To co mi najbardziej sie podobało to fakt, że możemy tworzyć linie autobusowe, całe szczęście potwierdziły się moje przypuszczenia co do tego
No i widac było, że opcji jest sporo, była stacja kolejowa, przystanki, porty, metro a więc jest z czego wybierać. Tramwaje pewnie pojawią się jako DLC, dodatek lub mod po premierze.
Troszkę mało według mnie budynków w dziale edukacja... 3 szkoły? A gdzie biblioteki, muzea? Mam nadzieję, że to także znajdzie się w grze.
Mapa pustynna fajna, ale ja będe fanem jednak trawiastego obszaru z mnóstwem drzew.
Dzielnice-świetna rzecz. Cudownie, że możemy zaznaczyc dowolny obszar, nazwać go i dostosować politykę do rozwoju. To jest to, czego potrzeba w nowym city builderze, powiew świeżości.
Animacje i życie miasta - jak sami zaznaczyli, póki co jest ich tylko kilka i mnóstwo będzie dodane. Osobiście nie przeszkadza mi, że nie będzie napadów na bank czy wypadków samochodowych. Będą pożary, pewnie też jakieś inne zdarzenia, jak na wersję alpha uważam, że gra i tak wygląda pod tym względem już dobrze. Mamy karetki z chorymi, straż pożarną, która wyjeżdża do pożarów. Policja też krąży. Ludzie chodzą po mieście, po parkach, mam nadzieję zobaczyć place i deptaki, to także dla mnie niezbędna rzecz w grze tego typu.
Większe miasto z mnóstwem mostów zrobiło na mnie wrażenie, czuć było rozmach gry
I na co jeszcze zwróciłem uwagę - niska gęstość mieszkaniowa także ewaluuje do kamienic - niskich, bo dwupiętrowych ale jednak
To tyle ode mnie na świeżo.