16-08-2019, 19:27
(16-08-2019, 17:27)lukaszartyszuk napisał(a):(16-08-2019, 15:14)garfield napisał(a):(16-08-2019, 14:51)lukaszartyszuk napisał(a): Ciekawe za ile czasu do Uralska zawita zaraza zwana pastelozą :P Czy Komitet Wykonawczy Uralska ma już zatwierdzony zbiór szablonów malowania bloków?to zalezy od koloru bielizny tesciowej sekretarza partii
Czyli różowy - majtkowy. Standard. Nuda Chociaż u mnie w mieście dominuje tandetny pomarańczowy!
Mam nadzieję, że Komitet Wykonawczy Uralska Do Spraw Gospodarki Lokalowej (KWURDSL) podejmie stosowną decyzję i zaniecha styropianizacji bloków i malowania ich na kolory rodem ze snu szalonego artysty
Nie wiem jak to u was na zachodzie jest, ale u nas w ZSRR nie ma takiej samowolki
Zgodnie z wytycznymi projektu przyjętego w 1970 roku bloki w Uralsku w dzielnicach Centralna, 1,2,3,4 mają mieć następujące kolory: biały, szary. Dodatkowo dla dzielnicy Centralnej oraz okolic Prospektu Lenina, Mir oraz ulicy Sportowej budynki mają mieć dodatkowe czerwone akcenty dla celów reprezentacyjnych (widać to na starszych screenach). Miasto ma być szczytem radzieckiej architektury i miastem modelowym dlatego też nie możemy sobie pozwolić na budynki w kolorach różu i innych. Styropianizacja też nie jest planowana.
5. Dzielnica nie posiada jeszcze szczegółowego planu, nawet nie wiadomo jeszcze jakie obiekty tam powstaną.
---
@garfield odnośnie kufajek to mam podejrzenie, że robotnicy poza nimi to mogli i którąś setkę zamurować też
@Lcniko Dzięki Takie słowa władzę miasta rzekną za rok, kiedy będzie uroczyste otwarcie