11-05-2020, 21:35
Cześć, zaczynam swoją przygodę z blenderem i chyba rzucam się na głęboką wodę ale chciałbym wykonać model Pesy Jazz Duo jakie jeżdżą u mnie w mieście. Jednak w trakcie modelowania (albo raczej zabawy przypadkowymi opcjami i przeglądania 10 poradników na raz ) przyszedł mi do głowy jeden... problem. A mianowicie jak tak w zasadzie wykonać w Citieskach przegub? A właściwie to cztery przeguby? :P Coś słyszałem o "doczepach", ale czy to działa tak samo w przypadku tramwajów i wielu przegubów? Czyli robię każdy człon z osobna a następnie je jakoś łącze? Pytania pewnie prozaiczne dla wielu z @Twórców ale ja jestem w tym temacie dość zielony i nie wiem do końca jak się za takie coś zabrać. Z góry dzięki za wszelkie wskazówki czy nawet odsyłacze do innych poradników, każda pomoc się przyda
Pytanie skierować chciałem najpierw przez pw do @SzaraWydra ale jednak będę pisał wszystko tutaj. Raz że trochę rozruszam ten dział Dwa że może ktoś kiedyś też będzie miał podobne problemy to znajdzie (mam nadzieję) na nie rozwiązanie
A tak wygląda blender totalnego początkującego
Pytanie skierować chciałem najpierw przez pw do @SzaraWydra ale jednak będę pisał wszystko tutaj. Raz że trochę rozruszam ten dział Dwa że może ktoś kiedyś też będzie miał podobne problemy to znajdzie (mam nadzieję) na nie rozwiązanie
A tak wygląda blender totalnego początkującego