Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
Waszer spostrzeżenia na temat rozbudowy.
krakow2000 napisał(a):Jakie waszym zdaniem najlepsze są sposoby budowania tz. czy lepiej budować małe skupiska (małe osiedla) wydzielone obszary czy może lepiej duże skupiska. Mieszacie czy osobno komercja i mieszkania. Skupiacie się na gęstej zabudowie niż mniejszej gęstości.

To jest bardzo trudna do rozwiązania kwestia.
Strefy handlowe, tworzą hałas, więc dobrze byłoby je odizolować od stref mieszkalnych. Jednak nie można oddalić ich od siebie za bardzo, bo wszyscy klienci będą jechać autami i sposób na korki gotowy. Ja w swoim mieście buduje duże strefy mieszkalne (czasem wymieszane z biurami) a zaraz obok strefę handlowa oddzielona od mieszkalnej jakimś rządkiem biur, żeby niwelować hałas. Do pracy blisko, na zakupy też, a do fabryki metrem. 0 korków.
Jednak miasto się rozrosło (obecnie 130k), na drugą stronę rzeki, na drugą stronę autostrady.Teraz ten balans zaczyna się psuć, bo ludzie jadą przez rzekę na zakupy, na drugą stronę autostrady do pracy, w momencie gdy mają takie usługi pod nosem. Nie bardzo, wiem co o tym sądzić i jak to będzie wyglądało w przyszłości.
Ogólnie ciężko znaleźć złoty środek.
A może ktoś z was już go odkrył?
Moje miasto w Cities Skylines - <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://citiesskylines.com.pl/nowe-publikacje-f38/mokry-sen-perfekcjonisty-t214.html">nowe-publikacje-f38/mokry-sen-perfekcjonisty-t214.html</a><!-- l -->
  Odpowiedz

Witaj na Cities Skylines PL!
Aby dodać odpowiedź zaloguj się, lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zalogowani użytkownicy mogą odpowiadać w wątkach

Szybka rejestracja

Możesz także skorzystać z opcji szybkiej rejestracji za pomocą facebooka.

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości