12-02-2015, 16:33
Shattered napisał(a):Za żadne skarby! Jakby zrobili tak jak w Cities XL że nie robimy stref, tylko stawiamy pojedyńcze budynki w życiu bym tego nie kupiła!
Powinno być kilka opcji, skoro sami mówili w wywiadach o tym że chcą pozostawić wolność dla nas w wyborze tego, jak chcemy tworzyć miasta marzeń. Przy obecnym trybie budowania, żadnych marzeń nie będzie, tylko nieregularne rozlazłe i chaotyczne siatki z pustymi działkami w środku.
Tak miasta w realu nie wyglądają, są złożone, skomplikowane i ciekawe, i maja swoje fajne zakątki.
Widzę że u niektóry CXL wywołuje jakaś nie zwyczajną nerwowa reakcje, tam nie wszystko było złe, i tryb budowania nie był dla 5 latków. Na pewno ta gra ma sporo minusów, ale są też i zalety.
A przy obecnym podejściu, nić nie da się tak jak chce zbudować, wracamy do czasu sim city 4, ten sposób jest niepraktyczny!
Bo sama droga już wyznacza kratki na strefy, a ja sama chciałabym je wyznaczać tam gdzie mi pasuje, a nie gdzie mi system gry narzuca!
I ja nie piszę o tym że powinni wsiąść i zmałpować z CXL! Tylko zmodyfikować możliwość rozstawiania stref-kratek samodzielnie, a na nich można na dowolny sposób, budować różnorodne budynki, chcesz by samoistnie i chaotycznie jak grzyby w lesie, przez system, a jak nie, to sam, oraz za pośrednictwem deweloperskich firm obecnych w twoim mieście i z za jego granic, przyjmując projekty firm prywatnych.
Czym to jest źle, może zbyt skomplikowane dla zrozumienie podobnego procesu?