Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
Korki mimo rozbudowanej infrastrukturze transportu miejskiego
Aż mnie korci żeby pokazać swoje aktualnie 85 tys miasto gdzie NIE MA KOMUNIKACJI MIEJSKIEJ (tak wiem, jestem wielkim fanem ale po prostu jeszcze nie czas na nią a poza tym testuje rozwiązania antykorkowe) - więc komunikacji osobowej NIE MA, autostrad NIE MA (poza półobwodnicą na obrzeżach mapy z 4 zjazdami na całej długości 5 kratek).
OK, dosyć chwalenia.
Co do zaprezentowanej mapy
1. WYWAL ZE ŚRODKA AUTOSTRADĘ - ona DZIELI miasto a nie łączy i NA PEWNO nie usprawnia ruchu
Jest druga autostrada po lewej - i wystarczy.
2. Dzielnice Brętowo i Fordon (wyspa) mają do d... połączenia drogowe z resztą
a) wywal autostradę
b) rozrzedz "drabinę" (na wyspę prowadzą dwa mosty, wcześniej są gęste przecznice - wystarczy że co drugi wyjazd z przecznicy wywalisz - raz z jednej strony, raz z drugiej = wszyscy będą mieli dojazd a główne arterie będą miały 2x mniej skrzyżowań
3/ Dół mapy to kolejna tragedia - żeby się wydostać z dzielnicy trzeba pokonać rollercoaster - PO CO TO? Dla zmylenia przeciwnika?
Poza tym w dzielnicy chyba widzę ronda - wywaliłbym
4) Aż się prosi o PROSTE połączenie dolnej dzielnicy ze środkową (powyżej) - 2-4 mocne (duże drogi) wystarczą - po wywaleniu autostrady daj tam 2-4 prostopadłe do byłej autostrady 6pasmówki i będzie super.
5) Jeśli korzystasz z kolei zbuduj 1-2-3 stacje cargo w rejonie dużych skupisk handlowych - przemysł będzie pchał towar koleją (TIRy na tory) a busy wystartują tylko "na ostatnią milę"
  Odpowiedz

Witaj na Cities Skylines PL!
Aby dodać odpowiedź zaloguj się, lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zalogowani użytkownicy mogą odpowiadać w wątkach

Szybka rejestracja

Możesz także skorzystać z opcji szybkiej rejestracji za pomocą facebooka.

Wiadomości w tym wątku
RE: Korki mimo rozbudowanej infrastrukturze transportu miejskiego - przez gerth - 25-04-2016, 20:49

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości